Banner

Kilencből kilenc

Szerző: Jáborcsik András | 2016-05-03 22:10:00

A hétvége nagy kérdése az volt, hogy folytatja-e remeklését az U16-os I. osztályú bajnokság alsóházában György Gábor csapata és megszerzi-e sorrendben 9. győzelmét. A fiúk simán hozták a Kaposvár elleni idegenbeli meccset, ráadásul úgy, hogy a csapatban 3 U15-ös korosztályú fiatal tehetség is helyet kapott. Gratulálunk ás várjuk a folytatás!

A hétvége másik nagy pozitívuma, hogy ismét több játékosunk kapott helyett az egy évvel idősebb korosztályban. Ez egybecseng azzal a törekvéssel, amiről Benczés Miklós sportigazgató nyilatkozott a Nemzetisportnak: "A mi feladatunk a tehetségek megtartása, illetve feljutás az élvonalba. Szeretnénk minél több játékost felfelé versenyeztetni, mert úgy gondoljuk, a fejlődésüket ez jobban szolgálja."


Eredmények:


U19 I. osztály rájátszás 10. forduló

Diósgyőri VTK - Kaposvári Rákóczi BFLA 2-1 (0-0)

DVTK: Zöldesi - Lipták, Mikolka, Tucsa, Bárdos, Fazekas, Szalóczy, Gartner, Szabó B., Lőrincz, Gazdag. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Csere: Gartner helyett Vörös a 33., Szalóczy helyett Géringer L. az 58., Bárdos helyett Vitelki a 76., Gazdag helyett Balog a 76. percben.
Gólszerző: Gazdag és Lőrincz

Vitelki Zoltán csapata szerdán fogadta az 50%-os mutatóval a tabella 6. helyén álló Kaposvár együttesét. Ellenfelünk idegenben igazi döntetlen specialista, hiszen 5 meccséből 3 (Szombathely, Fehérvár és Pécs ellen) is X-re végződött. A 3. fordulóban lejátszott idegenbeli találkozón kiütéses, 4-0 arányú győzelmet arattunk, ahol Gazdag Bálint mesterhármast ért el.

Gól nélküli első félidőt követően gyorsan, 10 percen belül két gólos előnyre tettünk szert, a vendégek erejére csak a szépítésre futotta a mérkőzés utolsó percében. Gazdag Bálint ezen a meccsen is feliratkozott a góllövők közé - 6 góllal immár vezeti az alsóház góllövőlistáját -, második találatunk Lőrincz Patrik nevéhez fűződik.

Szép volt fiúk!

Az első 5 helyezett csapat között mindössze 3 pont a különbség, ezért is lesz nagy jelentősége a végső sorrend alakulásában a következő, Videoton elleni idegenbeli meccs eredményének. A Vidi már az ötödik hazai mérkőzését fogja játszani sorozatban, a megelőző 4 közül 3-at megnyert (Grosics, ETO, Pécs), míg a Kaposvár elleni mérkőzés 3-3-as döntetlenre végződött. A 4. fordulóban fordított párosításban Szabó Balázs 2, illetve Szalóczy Dávid góljaival 3-1-re vertük a fehérváriakat. Kezdés szombaton 13 órakor.


U17 I. osztály 10. forduló

Kaposvári Rákóczi BFLA - Diósgyőri VTK 0-0

DVTK: Konyecsik - Zavordni, Géringer T., Orosz M., Varga A., Szegedi, Jambrich, Vitelki, Géringer L., Varga J., Kacsó. Vezetőedző: Kriston István

Csere: Szegedi helyett Kitl az 56., Géringer L. helyett Mészáros az 56., Varga J. helyett Figeczki a 65., Zavodni helyett Valkay a 79., Vitelki helyett Bitó a 79. percben.

A 10. fordulóban a tabella 3. helyén álló, tőlünk 3 ponttal kevesebbet gyűjtő Kaposvár együtteséhez látogattunk. Vendéglátóink az első 2 hazai meccsüket megnyerték, de utána 1 vereség (Pécs ellen 0-1) illetve 1 döntetlen (Fehérvár ellen 3-3) következett.

Ha a 3 pontot nem is sikerült megszereznünk, a gól nélküli döntetlennel megőriztük a veretlenségünket Kaposváron, a Grosics Akadémia azonban győzelmének köszönhetően - remélhetőleg csak ideiglenesen - az élre ugrott. A következő fordulóban a 2-2-5-ös mérleggel rendelkező Pécs gárdáját fogadjuk hazai pályán. A pécsiek eddig 4 idegenbeli meccset játszottak, mérlegük 1-0-3, idegenbeli gólarányuk pedig 1-17. Egyetlen idegenbeli győzelmüket Kaposváron aratták, míg a Debrecentől és a Fehérvártól 6-6, míg a Pécstől 5 gólt kaptak. A szombaton délután 4-kor kezdődő találkozón csakis a 3 pont megszerzése lehet a cél.



U16 I. osztály rájátszás 10. forduló

Kaposvári Rákóczi BFLA - Diósgyőri VTK 0-4 (0-1)

DVTK: Pápai - Szűcs, Farkas, Barna, Kövér, Koós, Sramkó, Tőzsér, Nagy, Korbély, Zsiga. Vezetőedző: György Gábor

Csere: Nagy helyett Csávás a 46., Pápai helyett Bánhegyi a 46., Tőzsér helyett Fülöp a 65., Farkas helyett Boros a 75., Zsiga helyett Orosz a 75. percben.
Gólszerző: Tőzsér (2), Csávás és Koós

Kilencből kilenc!

Folytatta menetelését György Gábor együttese, amely immár 9. alsóházi mérkőzését nyerte meg sorozatban.

A hétvégi győzelem azért is különösen értékes, mert 3 U15-ös játékos is pályára lépett a csapatban.

Ezúttal tizesünk, Zsiga Máté édesapja osztotta meg velünk élményeit: "Kellemes futball időt hozott április utolsó napja, de szerencsére nemcsak az idő volt kellemes, csapatunk is nagyon jó napot fogott ki. Ezen a mérkőzésen debütált három U15-ös játékos, Szűcs Kornél kezdőként, Csávás Bence és Bánhegyi Donát félidőben léptek pályára. Kornél a jobbhátvéd posztot kapta meg, így a mérkőzés főszereplőjévé váló Tőzsér Peti (jobb oldali képen) egy poszttal feljebb kapott helyet, amit meghálálva két gólt is szerzett. Csávás Bence sem érdemtelenül került a csapatba, amit egy góllal bizonyított. Harmadik gólunkat a Mezőkövesdről tavasszal igazolt Koós Krisztián szerezte egy mintaszerű akció végén. A mai mérkőzés a tavasz legjobb játékát hozta, ami köszönhető a nagyon fegyelmezett csapatjátéknak, valamint az egyének pozitív hozzáállásának. Remélem a következő fordulókban is bizonyítani fogják a fiúk, hogy megérdemelten viselhetik a DVTK mezét."

Szép volt fiúk!

A tizediket a 6. helyen álló pécsiek ellen lehet behúzni szombaton hazai pályán. A mecsekaljaiakat 2-1 arányban győztük le a 4. fordulóban idegenben. Azon a találkozón a lefújás előtt 3 perccel sikerült megszereznünk a győztes találatot, reméljük, ezúttal nem kell olyan sokat várni a győztes gólra! A tizedik szombaton 16 órakor kezdődik a DVTK edzőcentrumában.


U15 I. osztály 25. forduló

Diósgyőri VTK - Főnix-Gold FC 5-3 (1-1)

DVTK: Jaksi - Bódi, Lehóczki, Pető, Gondol, Klink, Budaházi, Vereckei, Schmidt, Girdán, Karika. Vezetőedző: Jordán András
Csere: Karika helyett Gönczi a 41., Vereckei helyett Debreczeni az 57., Schmidt helyett Juhos a 73., Jaksi helyett Demcsik a 78. percben.
Gólszerző: Girdán (2), Bódi (2), Schmidt

Az elmúlt fordulóval szemben most mi számítottunk a találkozó toronymagas esélyesének, ugyanis a tabella utolsó helyén szerénykedő Főnix-Gold FC látogatott Diósgyőrbe. Vendégeink eddigi 4 pontjukat még ősszel, az első 2 fordulóban gyűjtötték, azóta sorrendben 22 mérkőzésen vereséget szenvedtek, gólarányuk pedig - 124. A két csapat őszi mérkőzésén idegenben 5-2 arányú győzelmet arattunk.

Gyors gólváltást követően már a 8. percben kialakult az első félidő végeredménye, de a szünet után gyorsan 3 gólos előnyre tettünk szert. A végén a vendégek ugyan még tudtak egy kicsit kozmetikázni az eredményen, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem. A győzelemből Bódi Máté (jobb oldali első képen), valamint az U14-es csapatból átjátszó Girdán Levente (jobb oldali második képen) 2-2 góllal, míg Schmidt Ákos 1 góllal vette ki a részét.

Szép volt fiúk!

A pontok gyarapítására szombaton Pécsen nyílik lehetősége a fiúknak. Vendéglátóink 6-4-15-ös mérleggel a tabella 14. helyén szerénykednek, akik a hazai pályán lejátszott 12 mérkőzükön 6 alkalommal is vesztesen hagyták el a játékteret. Reméljük, így lesz most is! A 2 csapat őszi mérkőzésén 2-2-es döntelen született.


U14 I. osztály 25. forduló

Diósgyőri VTK - Főnix-Gold FC 8-1 (5-1)

DVTK: Bodnár - Mrva, Csáki, Tóth, Nagy, Dlehány, Kolompár, Jónyer, Orosz D., Molnár, Figeczki Vezetőedző: Kiser László
Csere: Jónyer helyett Rostás a 26., Molnár R. helyett Helecz az 58., Kolompár helyett Orosz R. az 58., Orosz D. helyett Varga az 58., Nagy helyett Stefán az 58., Bodnár helyett Zilahy az 58. percben.

Gólszerző: Molnár R. (3), Figeczki (2), Jónyer, Nagy, Rostás

Főnix-Gold U14-es csapata kicsit masszívabbnak tűnt a mérkőzés előtt, mint az 1 évvel idősebbek, hiszen az eddig lejátszott 24 mérkőzésen 4 győzelmet is szereztek, illetve 4 alkalommal játszottak döntetlent. Figyelmeztető jel volt azonban, hogy 4 győzelmükből kettőt is idegenben arattak, a Szombathely és a Kecskemét ellen, a Felcsúton elért 0-0-s döntetlenjük pedig bombameglepetésnek számított a 13. fordulóban.

A diósgyőri fiúknak köszönhetően ezúttal szerencsére nem született meglepetés.

Dlehány apuka így foglalta össze a meccsen látottakat: "Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a tizedik percben már 2-0-ra vezettünk az U13-as csapatból érkező, az U14 II. osztály Északi csoportjában már 30 gólnál járó, Molnár Roland (jobb oldali első képen) valamint Jónyer Kristóf góljaival. A 2 gólos előny birtokában sem vettünk vissza a lendületből, sorra dolgoztuk ki a helyzeteket és Figeczki Ágoston (jobb oldali második képen) duplája illetve Nagy Ákos góljával megnyugtató, 5-1-es vezetéssel vonultunk szünetre. Nagy örömünkre a második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Molnár Roli újabb két góljával és Rostás Attila találatával már az 56. percben kialakult a 8-1-es végeredmény. A srácok szinte hibátlanul focizva szerezték meg a nagyarányú győzelmet. Folytatás szombaton Pécsen."

Szép volt fiúk!

A győzelemnek köszönhetően a csapat 50%-os mérleggel bír, a rúgott illetve a kapott góljainak száma is megegyezik.Folytatás az U15-ösökhöz hasonlóan szombaton Pécsen, akiknek hazai mérlege 5-2-5. A 2 csapat őszi találkozóját 1-0-ra nyertük Helecz Dominik góljával.

U15 II. osztály Északi csoport - 24. forduló

Sajóvölgye Focisuli - DVTK 1-0 (0-0)

DVTK: Demcsik - Oláh, Antal, Juhos, Stefán, Gönczi, Varga, Sípos, Orosz, Debreczeni, Földvári

Csere: Demcsik helyett Zilahy a 41. percben és Oláh helyett Onda az 50. percben

A Volán elleni hazai csorbát Múcsonyban szerette volna kiköszörülni a csapat, a mögöttünk álló, tőlünk 10 ponttal kevesebbet gyűjtő Sajóvölgye Focisuli ellen. A múcsonyiakat egyszer már legyőztük idegenben, akkor 0-2-es állásról fordítottuk magunk javára a mérkőzés eredményét.

Csapatunk hullámvölgybe került, a hétfőre halasztott mérkőzésen sorrendben 4. mérkőzését veszítette el, aminek köszönhetően egyre messzebb kerül az ezüstérem megszerzésének lehetősége. Reméljük, hogy a fiúknak vasárnap helyrebillen az önbizalma, mivel az utolsó helyen szerénykedő Felsőtárkány csapatát fogadják. Az eddigi 2, ellenük lejátszott találkozón egyaránt 12-12 góllal terheltük meg a tárkányiak hálóját.

Kezdés vasárnap 10 órakor a DVTK edzőcentrumában.


U14 II. osztály Északi csoport 24. forduló

Sajóvölgye Focisuli SE - Diósgyőri VTK 4-1 (1-1)

DVTK: Kocsi - Vidó, Filkóházi D., Kundrák, Erős, Porkoláb, Borai, Kis Orosz, Takács, Dunai, Czár

Csere: Czár helyett Balogh az 50., Kis Orosz helyett Halmi az 50., Porkoláb helyett Palocsai a 60., Erős helyett Merkel a 60., Vidó helyett Bodnár a 60., Kocsi helyett Urbán a 77. percben.
Gólszerző: Szegedi (1-0) a 15., Filkóházi D. (1-1) a 24., Szegedi (2-1) a 42., Sándor (3-1) a 49., Tóth (4-1) a 74. percben.

A múlt heti győzelemnek köszönhetően mindössze 1 pont volt a lemaradásunk a listavezetővel szemben. Ahhoz, hogy ezt tartani tudjuk, feltétlenül győzelemre volt szükség a mögöttünk álló Sajóvölgye Focisuli ellen. Az 5. fordulóban már megmérkőzött egymással Múcsonyban a 2 csapat, ezen 1-0-ra nyertünk. Leendő ellenfelünk a listavezetővel már kétszer játszott hazai pályán, ezeken 2-2 arányú döntelen, illetve 1-0 arányú egri győzelem született. Szombaton is szoros mérkőzésre lehetett számítani, de a csata a hazaiak sima győzelmével zárult.

Ezúttal Erős apuka értékelte a mérkőzésen látottakat: "A mérkőzést azonos tempóban kezdtük, de a 10. percben megszületett a hazaiak vezető gólja. Ezt sikerült 9 perccel később kiegyenlíteni, viszont ennek ellenére is a hazaiak voltak frissebbek, lendületesek. A második félidőben sajnos még álmosabbak és pontatlanabbak voltunk, sok labdát veszítettünk és csak kósza támadásaink voltak. Így a hazaiak - akik végig motiváltabbak voltak - ismét megszerezték a vezetést. Ettől kezdve úgy tűnt, hogy csapatunk fáradt és nem tud újítani, ennek lett eredménye a fölényesnek mondható hazai győzelem. A vereség egyben azt is jelenti, hogy a bajnoki cím nagyon távol került tőlünk! Ezt a mérkőzést csapatként veszítettük el. éppen ezért csapatként kell a következő mérkőzést sokkal jobb teljesítménnyel megnyerni!"

Köszönjük a tudósításokat!

forrás: dvtk.eu és MLSZ Adatbank

fotók: dvtk.eu és Homoky György

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.