Banner

I. Bánka-Rakaczki emléktorna

Szerző: dfcwolf | 2016-01-08 20:33:00

Egy évvel ezelőtt rendeztük meg a Rakaczki Bence Emléknapot, ami egy fantasztikus rendezvény volt és ennek eredményképpen ma már mindenki megcsodálhatja a klubház falán elhelyezett bronz emléktáblát. Már akkor tudtuk, hogy folytatni fogjuk, mert ápolni akarjuk Bence emlékét, a nevét a köztudatban akarjuk tartani és nem mellesleg nagyon jó segíteni másokon.

Lázár Bence betegsége indított el egy olyan folyamatot, melynek eredményeképpen január 23-án első alkalommal kerül megrendezésre az immár országos, I. Bánka-Rakaczki emléktorna. Az amigeleken.hu csapata felvette a kapcsolatot az UTE Baráti kör vezetőjével, szerettük volna megérdeklődni, hogyan tudnánk segíteni a fiatal játékoson. Éppen akkor Lázár Bencének nem volt szüksége külön szurkolói segítségre, így az újpesti és a diósgyőri szurkolók kiötlötték ennek a tornának az alapelvét.

Mi lenne, ha elébe mennénk az ilyen eseményeknek? Az ország legjelentősebb táborainak képviselőit hívjuk egy jótékonysági tornára, ahol a nevezési díj bekerül egy alapba, amit arra tartanak fenn a szurkolók, hogy ha hasonló betegségről vagy tragikus esetről szereznek tudomást a sport világából, akkor az alapban lévő pénzzel azonnal segíteni tudjanak. Ez a torna célja.

Egész napos lesz az esemény, ahol megmérkőznek a táborok egymással és és a kölcsönös tiszteletadás elve mellett még segítenek is. Természetesen a helyezettek kupával és érmekkel ünnepelhetik a sikeres szereplést. Terveink szerint a tornát minden évben megrendezzük egy magyarországi nagyvárosban, és nagyon szeretnénk, hogy ez egy rangos rendezvénnyé fejlődjön. Természetesen bárki támogathatja a kezdeményezést, erre lehetőséget biztosítunk. A szervezésből teljesen kihagytuk a szövetséget mert úgy gondoljuk, a szurkolók maguktól is létre tudnak hozni ilyen dolgokat, ami azt bizonyítja, hogy ez a közösség és az összefogás példa lehet bárki számára.

A szervezés a célegyenesbe ért. Tegnap bejelentettük az emléktornát az ATV reggeli műsorában, melyet az alábbi videón megtekinthettek. Továbbra is várjuk korlátozott számban a segíteni szándékozó csapatokat, és nagyon várjuk a torna napját, hiszen a Diósgyőr szurkolók csapata győzni megy!

A tornára való jelentkezést az erre a célra elkészített weboldalon, vagy az info@amigeleken.hu e-mail címen jelezhetitek.

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.