Banner

DVTK-Paks (0-1) 0-2

Szerző: objektív | 2016-04-30 21:04:00

Az utolsó fordulóhoz érkezett az OTP Bank Liga 2015/2016-os szezonja.

Az első pozíciót már korábban bebiztosította a Ferencváros, így az aranyért folyó küzdelembe nincs, de az alatta lévő pozíciókba annál inkább van beleszólásuk a csapatoknak. A 2., 3., 4., 5. helyek teljesen bizonytalanok, így a mai forduló dönti el a dobogó végső sorrendjét.

Az alsóházban a kiesést nem úszta meg a Békéscsaba, de a Puskás és a Vasas élet-halál harcot vív ma a bentmaradásért. "Rossz nyelvek" szerint az MTK-Vasas és a Puskás-Kispest mérkőzés végső kimenetelére hatalmas pénzeket lehetne tenni. Nos, meglátjuk, estére okosabbak leszünk. Lehet, hogy sokan gazdagabbak is.

Számunkra az utolsó fordulók nem hoztak nagy izgalmakat - az előzményeket tekintve mondhatjuk, hogy hála Egervárinak és stábjának, valamint Elek Ákosnak, illetve a csapatnak az őszihez képest megváltozott hozzáállása miatt, mert változások nélkül simán ki is eshettünk volna - de sajnos, ahogy megnyugodhattunk lefelé, úgy a felfelé út sem volt reális már ebben az időszakban.

Többször feltettem a kérdést a sajtótájékoztatókon, vajon mi a motiváció ilyenkor egy játékosban, és megkaptam azokat a válaszokat, amiket meg kellett kapnom. Ettől függetlenül, láttuk az utolsó mérkőzéseket, és láttuk azt, hogy pár ember - bármit is mondtak a mitivációs kérdésre - már szellemben nincs 100%-osan köztünk. Lásd Elek Ákos tegnapi őszinte nyilatkozatát, aki egyedüliként mondta ki, hogy ilyenkor már szétszaladnak a játékosok fejben, pláne az, akinek még nincs biztos helye, képlékeny a folytatása.

Sok sikert az utolsó fordulóban a csapatnak! Bízunk benne, hogy szép játékkal és győzelemmel tudjuk búcsúztatni ezt a felemás, de összességében sajnos könnyen feledhető szezont.

DVTK: Rados - Okuka, Lipták, Tamási, Nemes - Egerszegi - Bognár I., Nikházi, Elek, Barczi, Bacsa. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Paks: Molnár P. - Kulcsár D., Rodenbücher, Báló, Lenzsér - Papp K. - Koltai, Kecskés, Bertus, Bartha - Szakály D.Vezetőedző: Csrtői Aurél.

Csere: Bacsa helyett Grumic a 46., Nikházi helyett Ternován P. a 71., Rados helyett Antal és Koltai helyett Balázs a 76., bartha helyett Kövári a 89., Szakály D. helyett Nagy R. a 90+5. percben.
Sárga lap: Kecskés a 44., Rodenbücher a 69., Nikházi a 70., Okuka a 72., Szakály D. a 82., Lipták és Báló a 90+4. percben.
Piros lap: Bertus a 79. percben.
Gólszerző: Bartha (0-1) a 45., Szakály D. a 90+3. percben.

Egervári Sándor: - Az első félidő kiegyenlített volt, az utolsó percben súlyos egyéni hiba után kapott góllal hátrányban mentünk az öltözőbe. A második félidőben többet mozgósítottunk és próbáltuk megfordítani a mérkőzést, a játékosok elég sokat tettek ennek érdekében. Többet kockáztattunk, több volt a labda nélküli futás, ekkor benne volt a mérkőzésben, hogy akár fordítani is tudunk, de a fordulópontok nem nekünk kedveztek. Rúgtunk véleményem szerint egy szabályos gólt, ami nem volt les, de ezen változtatni nem tudunk, és nem szeretnénk erre fogni a vereséget, hanem nem tudtuk átverekedni magunkat az ellenfél kellemetlen harcmodorban játszó védelmén. Egy gyengébb első félidő és egy harcosabb második játékrész után minimum az ikszre rászolgáltunk. Gratulálok a paksiaknak!

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.