Banner

Dárdai: nyissák ki a kapukat az NB I első öt fordulójában

Szerző: dfcwolf | 2016-06-22 11:03:00

Örökös téma a magyar labdarúgásban, hogy milyen alacsony az élvonalbeli mérkőzések látogatottsága, hiszen előfordulnak olyan mérkőzések is, ahol csak néhány száz néző lézeng a stadionokban. Az évek óta tartó hanyatlás jórészt az MLSZ "szurkolóbarát" intézkedéseinek is köszönhető, de a mérkőzések színvonala is sokakat távol tart a stadionok látogatásától.

Most, hogy a magyar válogatott a legjobb 16 közé jutott a franciaországi Európa bajnokságon, az egész országban eufória uralkodik az osztrákok legyőzése és a hátborzongató Izland elleni pontszerzés után. Tízezrek szurkolnak a válogatottnak a helyszínen, a magyar csapat mérkőzései nézettségi rekordokat döntenek a televízióban, a nagyobb városokban kivetítők előtt izgulhatnak a szurkolók a csapat sikeréért.

A korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál szerint ezt a hangulatot a magyar bajnokság javára lehetne fordítani: "Sokan fel sem tudják dolgozni ezt a sikert. Egy ilyen torna után – mindegy, hogy mi lesz a vége – Magyarországon az első öt fordulóban az összes stadionban ki kellene nyitni a kapukat, be kellene engedni az embereket, mert igény lesz a focira. Ha sok néző megy ki, a közepes játékosok is többet hoznak ki magukból. Egy óriási kör nyílt most meg" – vélekedett Dárdai Pál az M4 Sport műsorában.


Elolvasom a teljes cikket a rangado.hu-n >>>>


forrás: rangado.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.