Banner

Benczés: Hogyan illik igazolni?

Szerző: Jáborcsik András | 2016-05-02 20:19:00

Szabó Tamás ügyvezető, Benczés Miklós sportigazgató és Sütő Szilárd utánpótlás szakmai igazgató a spanyolországi Sevillában tartózkodott a hétvégén, hogy a Diósgyőrt korábban erősítő, jelenleg a sevillaiak U15-ös csapatát felkészítő Francisco Gallardo segítségével jó kapcsolatot alakítsanak ki a spanyol klubbal. A három elöljáró korábban már a PSV-nél, a Valenciánál és a Dinamo Zagrebnél is járt, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy tanuljanak és észrevételeikkel jobbá tegyék a DVTK utánpótlását.

Csakhogy …

Csakhogy a nyártól induló nyolccsapatos első osztályú utánpótlás bajnokságban a DVTK-nak nem jut hely, a második vonal pedig érthetően nem jelent perspektívát a legügyesebb gyerekeknek, esetleg ajánlatokkal „bombázott” szüleiknek.

"A spanyolországi szakmai úton azzal szembesültünk, – miután beszéltünk az otthoni edzőkollégákkal – hogy az MTK egyik edzője iskolaidőben, magántelefonon hívja a gyerekeinket, és győzködi őket, hogy igazoljanak a fővárosi klubhoz - kezdett mondandójába Benczés Miklós - Mindenki tudja, átszervezték az utánpótlás bajnokságot, a nyártól nyolccsapatos, úgynevezett elitbajnokság lesz és ez egyes klubok érdekeit jobban szolgálja, mint az egész magyar labdarúgásét. Mi erre felhívtuk az MLSZ figyelmét. A javaslatot az MTK akadémiájának vezetője, Tamási Zsolt dolgozta ki, ezzel gyakorlatilag a saját klubját is előnyös helyzetbe hozta. Természetesen, elfogadtuk az MLSZ döntését, sajnáljuk, hogy a klubok nem vehettek részt az átszervezés kidolgozásában. A mi feladatunk a tehetségek megtartása, illetve feljutás az élvonalba. Szeretnénk minél több játékost felfelé versenyeztetni, mert úgy gondoljuk, a fejlődésüket ez jobban szolgálja."

Domonyai László, az MTK klubigazgatója szerint sem az a legjobb megoldás, ha egy fiatalt a klub tudta nélkül keresnek meg: „Az utánpótlás bajnokság átszervezése az MLSZ elnökségének a döntése, és az a célja, hogy a csaknem azonos játékerőt képviselő csapatok játsszanak egymással. Szerintem az átszervezés jó döntés, a magyar labdarúgás érdekeit szolgálja, mert ha szoros meccseket játszanak a csapatok, az inkább szolgálja a játékosok fejlődését. Az valahol természetes, hogy az akadémiák a kiszemelt fiatalnak bemutatják magukat, a saját modelljüket. Ugyanakkor az is igaz, hogy a gyerekekkel, szüleikkel történő beszélgetésekről érdemes párhuzamosan a klubot is tájékoztatni."

forrás: nemzetisport

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.