Banner

Az utánpótláshoz már igazolt egy nagyágyú!

Szerző: | 2014-06-10 21:00:59

Szombati írásunkban bemutattuk Kiss Zoltánt és a Wágner testvéreket, ezúttal pedig Lippai József kapusedzőt ismerhetik meg olvasóink.

A 2014-2015-ös bajnokságnak 4 új és 1 régi-új utánpótlás edzővel a soraiban vág neki a DVTK.

Kiss Zoltán, a Wágner testvérek, Gábor és Ádám valamint Lippai József kapusedző is igent mondott Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató felkérésére és Diósgyőrben folytatják edzői pályafutásukat, Borbély Péter pedig rövid barcikai kitérő után folytatja a munkát a csapat mellett.

Szombati írásunkban bemutattuk Kiss Zoltánt és a Wágner testvéreket, ezúttal pedig Lippai József kapusedzőt ismerhetik meg olvasóink.

Keze alatt fejlődtek a magyar labdarúgás legjobb hálóőrei, az U-14-es korosztálytól a felnőttig bezárólag. Többek között Bogdán Ádám, Megyeri Balázs, Fülöp Márton, és Gulácsi Péter is nagyon-nagyon sokat köszönhet újdonsült edzőnknek. Utóbbit például 12 éves kora óta edzette, az ő kezei közül került a Liverpool csapatához.

Új edzőnk a következő bemutatkozó anyagot küldte magáról:

„Lippai József vagyok, 48 éves, közel 500 első és másodosztályú mérkőzésen álltam a kapuban, az UTE, a BVSC a Szeged és a III. kerület csapatainak kapujában.

Végzetségeim: TF edző és sportmenedzser, UEFA Pro kapusedző (Dublin), UEFA B edző valamint civilként marketingmenedzser.

Az edzői pályafutásom az MTK utánpótlás csapataiban kezdtem el, egy év után én lettem a Sándor Károly Akadémia és az MTK akkori fiókcsapatának az NB2-es Bodajknak is a kapusedzője. Ekkor kért fel Both József az 1989-es válogatott kapusedzőjének is.

Öt évig voltam az MTK-ban és a válogatottban egyszerre kapusedző. Váltani szerettem volna, megkeresett a Győri Fehér Miklós Akadémia és négy szép évet töltöttem Győrben is. Az akadémia vezető kapusedzője, az NB2-es csapat edzője, a futsal csapat edzője is voltam. E közben a válogatottban a kapusedzők szakmai vezetője lettem és megadatott három A válogatott EB selejtező mérkőzés Erwin Koeman szövetségi kapitány segítőjeként. Az MLSZ edzőképző intézete ekkor kért fel három kapusedző tanfolyam megtartására is. Többek között Veréb Gyuri bácsi is itt végezte el a tanulmányait.

Eredményeim a válogatottban: 2 EB bronz, valamint amire nagyon büszke vagyok, az a VB bronzérmem az egyiptomi vb-n. Összességében 9 évet dolgoztam az ország két elit akadémiáján és ezzel párhuzamosan 10 évet az MLSZ-ben.

Bene Feri hívására jövök Miskolcra és szeretném itt is kialakítani azt a kapusképzést, amire nagyon büszke vagyok, szeretnék sok kis Gulácsit megint kinevelni, ezúttal Miskolcon.”

Jó munkát kívánunk!

Lippai Józsefről bővebben olvashattok erre a linkre kattintva >>>>>>

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.