Banner

Aluinvent DVTK - Nymburk 77-50

Szerző: Jáborcsik András | 2016-02-04 11:51:00

69-64-es diósgyőri győzelemmel ért véget a negyeddöntő első felvonása múlt héten a csehországi Nymburkban.

A csata csütörtökön 18 órakor folytatódik a Generali Arénában. A nagy kérdés az, elégnek bizonyul-e az 5 pontos előny és megszerzi-e a csapat sorrendben 10. győzelmét az Európa Kupában.

Maikel Lopez vezetőedző szerint: "Mind a két csapat tovább akar jutni, ez nyilvánvaló. Az ellenfelünk komoly erőt képvisel és nagyon megnehezítette a dolgunkat az első mérkőzésen. Egy jó szerkezetű, kiegyensúlyozott csapatról beszélhetünk, centerposzton nagyon magasak, ezt tapasztalhattuk is múlt héten. Bár ötpontos előnyről várjuk a visszavágót, de ez inkább 0-0-át jelent. A nagyszerű közönségünk támogatásával, hazai pályán szeretnénk kivívni a továbbjutást. Számítunk a szurkolókra!"

A következőkben kicsit alaposabban bemutatjuk a Basketball Nymburk együttesét:

Ellenfelünk az F-csoportban kezdte meg a küzdelmeket és a francia Landes együttese mögött a 2. helyen zárta a csoportot.

Hazai pályán mindhárom riválisa, köztük a PEAC-Pécs együttese fölött is nagy arányú győzelmet aratott a cseh kisváros csapata. Idegenben már közel sem szerepeltek ilyen fényesen, teljesítményükre talán a rapszódikus jelző a legtalálóbb.

Első idegenbeli meccsükön 20 ponttal verték a német Fribourg együttesét, majd 3 ponttal alulmaradtak Franciaországban, végül Pécsen nem kevesebb, mint 41 (!) ponttal dobtak kevesebbet, mint a PEAC. Ezen a meccsen 84-43 volt a végeredmény a mecsekaljai együttes javára.

A csoportküzdelmeket végül 4 győzelemmel és 2 vereséggel zárták, ami összesítésben a 10. helyet jelentette számukra.

A play-offban a B-csoport első helyezettjével a török Orduspor gárdájával találták szembe magukat. A törökök a csoportmeccsek során a lett TTT Riga, az orosz Dinamo Moszkva és a svéd Umea csapatát megelőzve végeztek az első helyen.

A január 7-i csehországi találkozón 4 pontos győzelmet arattak a hazaiak, majd a visszavágón nem kis meglepetésre 6 ponttal felülkerekedtek a törökökön és jutottak tovább a negyeddöntőbe. Az első mérkőzésen 76-72-es, míg a visszavágón 87-81-es győzelmet arattak a nymburkiak.

Ellenfelünk hazája bajnokságában az Euroligás USK Praha csapata mögött a 2. helyen áll a tabellán. Az eddig lejátszott 17 mérkőzésen mindössze 1 vereséget szenvedtek, pont az USK-tól kaptak ki 106-57-re hazai pályán.

Az mindenképpen figyelmeztető jel kell, hogy legyen a számunkra, hogy mind 8 idegenbeli meccsük után győztesen hagyták el a játékteret és összesen 140 ponttal dobtak többet riválisaiknál.

A Nymburk keretében 2 amerikai, valamint 1-1 cseh és litván idegenlégiós található.

Az Európa Kupa két mérkőzése egy találkozó két félidejeként értelmezhető, azaz tulajdonképpen 69-64-es állásról folytatódik a párharc Miskolcon. Amennyiben az összesített eredmény döntetlen, addig játszanak a csapatok öt percig tartó ráadást, amíg el nem dől a továbbjutás kérdése. A labdarúgó kupában alkalmazott szabályokkal ellentétben a kosárlabdában nem számít az idegenben dobott kosarak mennyisége.

A párharc győztese bejut az Európa Kupa legjobb négy csapata közé. A négyeshez csatlakozik az Euroliga legjobb négy kiesője, így újra a négy közé kerülésért játszhatunk, amennyiben sikerül kivívni a továbbjutást. A következő kör párosításait az eddigi kiemeléses rendszerrel ellentétben már sorsolni fogják.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel a belépőjegyek csütörtökön 12 és 15 óra között is megvásárolhatók a DVTK Szinvaparkban található ajándékboltjában. A Generali Aréna pénztárai 17 órakor nyitnak.

forrás: dvtk.eu és eredmenyek.com

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.