Banner

A diósgyőri lovagnak sikerült elnyernie Holló szeretetét

Szerző: amigeleken.hu | 2023-10-23 12:44:00

Sajtófigyelő - sportal.blikk.hu


A hányatott sorsú ló sokáig nem bízott az emberekben, de Szabó Zoltánt elfogadta, a Diósgyőr hazai mérkőzései előtt pedig együtt vonulnak be a szurkolók elé. A DVTK kabalájával a sportal.blikk.hu közölt interjút.


Több mint tíz éve, a korábbi diósgyőri vezetőség ötlete nyomán a hazai mérkőzések előtt Szabó Zoltán hivatásos lovag teljes harcidíszben belovagol Holló hátán a stadionba. Manapság az úgynevezett Napos oldali lelátórész előtt, a reklámtáblák és az oldalvonal közötti szűk területen üget egyet, majd visszafordul, és elhagyja a létesítményt, de a régi stadionban a futópályán körbe is lovagolt.



Így tett vasárnap, a telt ház előtt megrendezett Diósgyőr–Ferencváros rangadó előtt is, mivel Szabó Zoltán foglalkozása valóban lovag, és társával, a Miskolctól nagyjából hatvan kilométerre lévő Boldogkő Várában tart középkori várjátékokat, bemutatókat a látogatóknak.


Mivel a hétköznapokban nem volt szüksége lóra, Holló gazdája, Porubjánszki Alexandra tanította meg lovagolni, hogy a labdarúgó-mérkőzések előtti látványelem minél tökéletesebbre sikerüljön. Egyébiránt az alábbi videóból kiderül Holló hányatott előélete is, illetve, hogy mennyi idő után kezdett ismét bízni az emberekben.



forrás: sporatl.blikk.hu

fotó: Kaiser Tamás



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. rugoka
2023-10-24 20:47:25 Piros öves, Tag
Hajrá Holló!
1. vebgy*
2023-10-24 11:19:44 Fekete öves, Veterán
Érdekes a cikk. Tanulni is lehet belőle.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...