Banner

3 évesek lettünk

Szerző: Jáborcsik András | 2015-11-22 19:57:00

Tegnap volt 3 éve. Egy jelentős esemény történt azon a napon 5 DVTK szurkoló életében.

2012.11.21. Ez az a nap, amikor útjára indult a világhálón az amigeleken.hu.

Az egész 2012 nyarán kezdődött, amikor Max felvetette a dvtk.eu-n - amikor még lehetett ott kommentelni - ,hogy mi, fórumozók jöjjünk össze focizni egy jót, ismerjük meg kicsit jobban egymást. Egyetlen kapocs kötött össze minket akkor: a DVTK feltétlen szeretete. Ez a kapocs mára nagyon erős kötelék lett. Mi, szerkesztők itt ismertük meg egymást, vagyis az amigeleken.hu-t tulajdonképpen Max-nak köszönhetitek.

Az első Fórumfocin Max ragasztós hátú papírra írta fel nickneveinket filctollal, így jelöltük meg egymást. Így jöttünk össze: Max, reds, dfcwolf, redline, objektív, Atyesz, Jim Beam, LaciTomi, Dudik Attila, Beni bea, lokal, The teacher és még sorolhatnám. Persze, amikor először találkoztunk, jót nevettünk, mert Max-ot kb. 25 éve ismertem, reds pedig évfolyamtársam volt az egyetemen. Volt valaki köztünk a fórumon, aki Beni beát pl. sokáig lánynak gondolta, de sajnos csalódnia kellett.

A honlap indításának ötlete akkor fogalmazódott meg bennünk, amikor a klub a hivatalos oldalán megszüntette a hozzászólási lehetőséget a cikkeihez. Ez késztetett minket arra, hogy létrehozzunk egy olyan felületet az interneten, ahol a diósgyőri érzelműeknek továbbra is lehetősége van eszmecserére, beszélgetésre, ahol megszólalhat a szurkolói is, és kicsit más színben, más meglátásból adhatunk hangot érzelmeinknek, melyeket sorokba foglalunk.

Legnagyobb döbbenetünkre rövid időn belül több száz, majd több ezer olvasónk lett naponta, amire egyáltalán nem számítottunk, ami minden várakozásunkat felülmúlta. Ezek a számok tettekre sarkalltak bennünket. Olyan dolgokat gondoltunk kötelezően magvalósítandónak, ami addig lehetetlen volt számunkra. Amit csak álmunkban képzeltünk.

3 év… Több, mint ezer nap. Elrepült, mintha 3 nap lett volna csak. Pedig mennyi, de mennyi minden történt ezalatt az idő alatt.

Hadd büszkélkedjünk most egy kicsit a születésnapon azokkal a tettekkel, melyeket mi valósítottunk meg, a Ti segítségetekkel. Ha ezekből a kezdeményezésekből csak egy valósult volna meg, már megérte volna a fáradozást. Hála Istennek és nektek, egyik jött a másik után. Ezeket az élményeket nem veheti már el tőlünk senki!

2012 – 2013 – 2014 - Fórumfoci Mikulás tornák

2012-ben indult útjára a Mikulás torna névre keresztelt kezdeményezésünk. Első alkalommal egy gyermekeit egyedül nevelő munkanélküli édesanya és általános iskolás fiai részére gyűjtöttünk pénzt, sporteszközöket és ruhaneműt.

2013-ban a résztvevők 1-1 Mikulás csomaggal érkeztek a tornára és az így összegyűlt 37 db csomagot a Gyermek Egészségügyi Központ transzplantációs osztályán fekvő gyermekek részére juttattuk el.

2014. A harmadik torna szervezését is azzal az elképzeléssel indítottuk útjára, hogy ismét Mikulás csomagokkal kedveskedünk a GYEK-ben fekvő beteg gyerekeknek. Dr. Simon Réka osztályvezető asszony javaslatára azonban megváltoztattuk az eredeti célkitűzést és elhatároztuk, megpróbálunk összegyűjteni annyi pénzt, hogy vásároljunk az osztály számára egy televízió készüléket. Ezzel szerettük volna kicsit megkönnyíteni a kis betegek számára az osztályon való tartózkodást. Nos, a végeredmény minden képzeletünket felülmúlta. A résztvevő játékosoknak és egyéni felajánlóknak köszönhetően 200.000 Ft gyűlt össze, melyből 4 db 59 cm képátlójú új Samsung típusú tv-monitort vásároltunk az Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztálya részére.

2012 július 27. Dobj egy százast Bencének!

A Fórumfoci Team tagjaival és a Bajtársak szurkolói csoporttal közösen a DVTK–Újpest FC NB I-es labdarúgó-mérkőzésen pénzgyűjtést szerveztünk „Dobj egy százast Bencének!” elnevezéssel a leukémiában szenvedő kapusunk, Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására.

Rengeteg adomány érkezett a szurkolóktól, a mérkőzés napján összesen 695 300 forint gyűlt össze, amelyet a Bajtársak szurkolói csoport 150 ezer forinttal egészített ki. Így a jótékonysági akció teljes összege pontosan 845 300 forint volt.

Az összeg 20 százaléka a Bonta Zoltán Gyógyászati Alapítványhoz (a miskolci gyermekkórház leukémiás és csontvelő-transzplantált betegek alapítványához) került, míg 80 százalékát Bence családjához juttattuk el a Bajtársakkal közösen.

2012 december 31. - BUÉK2013

2012 év végén a Fórumfoci Team tagjainak közreműködésével a naposoldali lelátón a DVTK 1910 feliratot mécsesek segítségével átalakítottuk BUÉK 2013-má, így búcsúztattuk az óévet és kívántunk boldog új évet az egész DVTK Családnak.

2013 március 14. - Segíts nevetve!

A Stand Up Brigáddal karöltve jótékonysági humorestet szerveztünk az Avasi Gimnázium színháztermében, ahova a zord időjárás ellenére is szép számú közönség látogatott el. Az estét egy mini-teremlabdarúgó torna előzte meg a humoristák, a DVTK Öregfiúk, az újságírók és a Fórumfoci Team 2 csapata részvételével. A fellépők (Erdei Sándor, Maksa Zoltán, Beleznay Endre, Ürmös Zsolt, Csordás József, Szép Bence és Szikra László) a nap teljes bevételét - amely megközelítette a negyedmillió forintot - szintén Bence gyógykezelésére ajánlották fel. Az est bevételéből egy tabletet és egyéb kiegészítőket vásároltunk Bencének, hogy könnyebben teljen az idő a kórházi kezelés alatt.

2013 március 16. - Jó szurkolást, Bálint bácsi!

Két alkalommal is, a 2013-14-es és a 2014-15-ös bajnokság tavaszi idényére megvásároltuk a bérletet Kalmár Bálintnak a kedvenc napos oldali helyére. Az ötletgazda Zombor Tomi volt, kezdeményezésünkhöz csatlakoztak a Fórumfoci Team valamint a Fórumfocik immár állandó vendégei, a Diósgyőri Divat Drukkerek tagjai is. De a Női Szurkolói Klub tagjai is jelezték, hogy hozzájárulnának a bérlet árához, ennek köszönhetően a bérlet árán felül megmaradt összeggel Bálint bácsi szerény nyugdíját is ki tudtuk egészíteni.

Bálint bácsi mindkét alkalommal a lelkünkre kötötte, mondjuk meg mindenkinek, aki segített a bérlet megvásárlásában, hogy nagyon köszöni a segítséget és ölel, csókol mindenkit.

2013 június 2. - José Luque búcsúmeccse

Emlékezetessé szerettük volna tenni a Kapitány búcsúmeccsét, mely egyben Gallardo és Fernando búcsúja is volt, ezért a Fórumfoci Team tagjainak segítségével látványos koreográfiákkal készültünk a Pápa elleni záró mérkőzésre. A csapatok bevonuláskor piros és sárga lufikból spanyol zászlót jelenítettünk meg a naposoldalon, amikor pedig elérkezett a 7. és a 20. perc, megindultak a hatalmas Gallardo és Fernando mezek és kézről-kézre járva tették meg az utat oda-vissza a lelátón. Volt virtuális bikaviadal is a naposoldalon, majd a 77. percben fehér és piros kartonlapokból egy hatalmas LUQUE felirat bontakozott ki és sok ezernyi torokból zengett a Luque, Luque. Felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára.

2013 november 21. - Magyarságunkhoz és a csapatunkhoz való hűségünk kifejezése

A Videoton elleni bajnoki meccs előtt piros-fehér-zöld színekbe öltöztettük a naposoldalt, és "Egy Isten, egy nemzet, egy csapat" felirattal fejeztük ki hűségünket hazánk és a DVTK mellett.

2013 december 1. - Kezdőrúgás ajándékba

A Győr elleni bajnokit megelőzően megkerestük Körmöndi Zoltánt, a DVTK akkori marketing igazgatóját, hogy legyen segítségünkre abban, hogy a 76. életévét néhány hónappal azelőtt betöltő Kalmár Bálintnak egy életre szóló élményt tudjunk szerezni. Kérésünk meghallgatásra talált és Bálint bácsi végezhette el a meccsen a második félidői kezdőrúgást. A szünet után zúgott a stadionban a "Bálint, Bálint". Megható volt látni, ahogy a könnyeivel küszködött, örömkönnyekkel.

2014 március 2. - Búcsú Bencétől!

A Debrecen elleni hazai meccs előtt feketébe öltöztettük a naposoldalt és miután a két csapat felsorakozott a kezdőkörön, felhívásunkra szurkolótársaink telefonjaikkal világítottak a lelátón, Szabó István trombitán szólaltatta meg az Il Silenzio című dalt, miközben egy gyertya alakú tüzijátékkal búcsúztunk Örök kapusunktól.

2014 augusztus 3. - Táncolj Törő! jótékonysági torna

A Fórumfoci Team az UTE-DVTK bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt jótékonysági kispályás labdarúgó tornán vett részt. A „Táncolj Törő” elnevezésű tornát az egykori legendás újpesti csatár, Törőcsik András gyógykezelésének támogatása céljából szervezte az UTE Baráti Kör. Hatalmas megtiszteltetést jelentett számunkra, hogy szeretett csapatunkat, szurkolótársainkat képviselhettük a tornán. A szervezők és a résztvevő csapatok nagy szeretettel fogadtak minket, hiszen mindannyiunk legfőbb célja a szurkolói barátság erősítése, illetve az egykori újpesti kedvenc mielőbbi felépülésének elősegítése volt.

2014 augusztus 31. - Gyógyulj meg, Tomika!

A fiatal kaposvári labdarúgó, Horváth Tamás gyógykezelésének támogatása érdekében kispályás tornát szerveztünk. Tamásnál egy szemsérülést követő kivizsgálás során diagnosztizáltak agydaganatot. A tornán résztvevők csapatoknak köszönhetően 63.000 Ft gyűlt össze, de ez összeg a játékosok által összegyűjtött adományoknak köszönhetően majd félmillió forintra duzzadt, ami Barczi Dávid segítségével jutott el Tamás szüleihez.

2014 november 4. Regina újra a lelátón

A 2013-as Fórumfoci Mikulás Tornán összegyűlt Mikulás csomagok átadásakor találkoztunk a Gyermek Egészségügyi Központban Szarka Reginával, aki Bencéhez hasonlóan a leukémiával vívott ádáz küzdelmet. Megtudtuk róla, hogy nagy Diósgyőr drukker, de betegsége miatt nem lehet ott kedvenc csapata meccsein. Már akkor elhatároztuk, hogy mihelyt állapota megengedi, megszervezünk számára egy emlékezetes meccslátogatást. Erre a Nyíregyháza elleni keleti rangadón került sor, melyet a Miskolc Autó Kft. ügyvezetőjének köszönhetően Regina és édesanyja a VIP páholyból izgulhatott végig. A meccs után pedig találkozhatott kedvenc játékosával, Gosztonyi Andrással, aki egy mezzel kedveskedett neki.

2015 január 24. - Rakaczki Bence Emléknap

Miután Bence eltávozott közülünk, elhatároztuk, hogy örök emléket állítunk neki, és ezt az emléket sohasem hagyjuk majd elhalványodni. Ennek első lépéseként január végén egy egész napos monstre kispályás labdarúgó tornát bonyolítottunk le az Avasi Gimnázium tornacsarnokában. A résztvevő 20, többségében szurkolói csapat számára ezúttal nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos. A nap végén ezért nem is hirdettünk győztest, mert célunk az volt, hogy a résztvevő csapatok, játékosok ezen a napon közösen emlékezzenek Bencére, arra a fiatalemberre, aki sokunknak példát mutatott küzdeni akarásból, ahogy harcolt a betegséggel szemben. Az Emléknapot hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára, a befolyt adományokat egy, a stadionban elhelyezésre kerülő bronz emléktábla készítésére kívántuk fordítani. Úgy gondoltuk, ezzel méltó módon tudunk megemlékezni „Örök kapusunk”-ról.

Az Emléknapra egy sálat is készíttettünk, mely örök emlék azoknak a szerencséseknek, akiknek sikerült hozzájutniuk.

2015. szeptember 16. - Emléktábla avatás

Az elkészült bronz emléktáblát szeptember 16-án avattuk fel. Az eseményen Bence egykori gimnáziumának, a Fráter György Katolikus Gimnáziumnak a kórusa közreműködött 2 gyönyörű dallal. Bence emberi és sportolói nagyságát méltatta beszédében Dr. Kriza Ákos polgármester, Regős Zsolt, Bence egykori gimnáziumi osztályfőnöke és a Rakaczki Bence Alapítvány képviselői, Oláh Ferenc, a DVTK Aranycsapatának tagja és Fuhrmann Géza. Az emléktáblát Stefán Zoltán szirmai görög katolikus paróchus áldotta meg.

Ezekre nagyon büszkék vagyunk, és arra is, hogy tőletek minden segítséget megkaptunk ezeknek a megvalósításához

Ellenben az út, amit járunk, nem volt sima és akadálymentes. Ma sem az. Sokszor szembe kellett/kell néznünk olyan dolgokkal, amik nem segítik a munkánkat, sőt, amik kifejezetten hátráltatnak bennünket. De az az erő, amit ez a közösség ad, arra sarkall minket, hogy folytassuk a munkát tovább. Hogy lehetőségünk szerint mindig kicsivel többet, kicsivel jobbat tudjunk átadni az idő múlásával. Nem vagyunk tökéletesek. De nem is törekszünk a tökéletességre. Mi ilyenek voltunk, vagyunk, és ilyenek is maradunk. Aki eddig nem szeretett, azt nem nyugtatjuk meg. Ezután sem fog, mert sokadmagunkkal ugyanazt fogjuk képviselni, mint eddig. Akik szimpatizálnak velünk, olvasnak, elismernek és talán még tisztelnek is, azoknak nem fogunk csalódást okozni a jövőben sem.

Mi "csak" DVTK szurkolók vagyunk, akik azt szeretnék, mint mindannyiunk. Hogy a Diósgyőr megint szép legyen.

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.